3 Şubat 2024 Cumartesi BAŞKANLIK

Bakan Işıkhan, İl Müdürleri İstişare Toplantısı’nın Açılışında Konuştu


Bakan Işıkhan, İl Müdürleri İstişare Toplantısı’nın Açılışında Konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 81 ildeki İŞKUR ve SGK İl Müdürlerinin katıldığı İstişare Toplantısı’na katılmak ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Antalya’ya gitti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Işıkhan, 2024 yılının ilk yarısı için emekli aylıklarındaki zam oranını tüm emekliler için yüzde 49,25’e eşitlediklerini anımsatarak, “Bu gece itibariyle söz konusu karar Resmi Gazete’de yayınlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için 7 Şubat’ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz. Kıymetli emeklilerimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Işıkhan, bu toplantıların hem bir yenilenme hem de kurumsal birlik ve beraberlik ruhunu güçlendiren önemli çalışmalar olduğunu kaydederek, “Türkiye siyasi tarihinde ilk kez tecrübe ettiğimiz iki aşamalı seçim sürecinin ardından 8 aylık bir çalışma dönemini geride bıraktık. Bu süre zarfında hem çalışma hayatımız hem de ülkemiz adına çok önemli adımlar attık. Asgari ücret, 7. Dönem toplu sözleşme müzakereleri, memur ve emeklilerimizin aylıklarında yapılan artışlar, destekler ve deprem yardımları gibi birçok icraatı hayata geçirdik. Bunların hepsini birlikte, başarıyla gerçekleştirdik. Attığı her adımda sürekli hedef büyüten bir Türkiye olarak, artık önümüzde daha büyük hedefler bulunmaktadır. Hamdolsun ki artık, 3-5 yıllık değil, yüzyıllık planlar yapan, sahip olduğu potansiyelin ve öz değerlerin farkına varan, görüş mesafesini gittikçe artıran, gelecek ufkunu da sürekli genişleten bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin Her Bir Ferdinin ‘Türkiye Yüzyılı’ Hedefine Odaklanması Gerekiyor”

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mimarı olduğu “Türkiye Yüzyılı” hedefine işaret ederek, “Yediden yetmişe ülkemizin her bir ferdinin bu hedefe odaklanması, bu vizyonun farkındalığını taşıması önem arz ediyor. ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek yönetim kadroları olarak bu vizyonun ruhunu, öncelikle bizim taşımamız gerekiyor. Bu sebeple ifa edeceğimiz her kamu hizmetinde ve gerçekleştireceğimiz her çalışmada, üzerimizde eskisinden daha büyük sorumluluklar düştüğünü de unutmamalıyız. Her biriniz kendinizi, adeta şehrinizin çalışma ve sosyal güvenlikten sorumlu bakanı olarak görerek, ihtiyaç duyulan her anda vatandaşlarımızın yanında olmalısınız. Devletimizin asli işlevi olan millete hizmet görevini layıkıyla yerine getirebilmesi, sizlerin; il il, ilçe ilçe ortaya koyduğu başarılı çalışmalarla doğru orantılı olacağını düşünmekteyim” diye konuştu.

Özellikle dünya ekonomisini ve tüm sektörleri etkileyen pandemi sürecinde çok yoğun ve özverili bir çalışma dönemi geçirdiklerine değinen Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“EYT sürecinde büyük bir fedakarlıkla çalıştınız. Verdiğiniz emekler için ben çok teşekkür ediyorum. Acısını her daim yüreğimizin en derininde hissettiğimiz asrın felaketinde eşine az rastlanır bir gayret gösterdiniz. Üç gün sonra birinci yıl dönümünü idrak edeceğimiz o vahim gecenin izlerini silmek için, hiçbir vatandaşımızı mahzun ve mağdur etmemek adına özveriyle çalıştınız. Ben buna bizzat tanık oldum. Kalbimizde tarifi olmayan bir yara açan bu felakette kurum çalışanlarımız da dahil olmak üzere binlerce canımızı yitirdik. Bu vesileyle depremde kaybettiğimiz çalışma arkadaşlarımıza ve kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizi bir daha böylesi acılarla muhattap kılmasın.”

Işıkhan, özellikle deprem bölgesi illerinde devletin yardım eli olan il müdürlerine ve tüm personele gösterdikleri üstün çabalar nedeniyle teşekkür etti.

“Bugüne Kadar Yaptığımız Tüm Çalışmaları Daha da Güçlendirerek Hedefimize Yürüyeceğiz”

Deprem bölgesi şehirlerini bir an önce canlandırmak için var güçleriyle çalıştıklarına ve çalışmaya da devam edeceklerine vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Bu doğrultuda bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmaları daha da güçlendirerek hedefimize yürüyeceğiz. Gayretimizi, motivasyonumuzu daha da arttırarak üreteceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı artık kendine Yüzyıl vizyonu kazandırmış bir ülkenin mihenk taşlarından biridir. Bütün icraatlerimizi bu hakikatin farkındalığıyla gerçekleştireceğiz. Bu anlamda özellikle Bakanlığımız kurumları ve kurum yöneticileri olarak ne kadar hızlı, pratik ve sonuç odaklı çalışabilirsek o ölçüde başarılı oluruz. Sizlerin başarısı Bakanlığımızın başarısı; Bakanlığımızın başarısı ise Türkiye’nin başarısı demektir. Bu sebeple sorumluluğumuz ve işimiz daha da artacaktır” şeklinde konuştu.

“Bir Mekanizmanın Dişli Çarkları Gibi Uyum ve Birlik İçerisinde Çalışmalıyız”

Işıkhan, tüm kurum yöneticileri ve personeliyle birliktelik ve ekip ruhuyla çalışılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu bilinçle bir mekanizmanın dişli çarkları gibi uyum ve birlik içerisinde çalışmalıyız. Elbette ki zor bir görevi ifa ediyorsunuz. Bu görev nedir? Bir insanın maddi kazanç sağlayarak yaşamını idame ettirmesini sağlayan istihdam, yaşamı boyunca onu güvence altına alan Sosyal Güvenlik Sistemi, ülkemizin kalkınmasında ve büyümesinde can suyu gören, nitelikli iş gücü de dahil olmak üzere, doğumla başlayan ve öldükten sonra dahi devam eden bir hizmet alanında vazife üstleniyorsunuz. İl müdürlerimiz, işsizlikle mücadele başta olmak üzere istihdama yönelik her hususta doğrudan sahanın içinde olması sebebiyle son derece kritik bir görevi yerine getirmektedir. Yine dünyada rol model olan, sürekli takip edilen, gıptayla bakılan ve örnek alınan bir sosyal güvenlik sistemini yönetiyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu’muz 85 milyon vatandaşımızın güvencesi, umudu ve geleceğinin teminatıdır. Sosyal güvenlik noktasında vatandaşlarımızı koruma altına alan, çalışma hayatında kendilerini güvende hissetmelerini sağlayan ve haklarını, sağlıklarını, emekliliklerini, ölüm sonrasında ise eş ve çocuklarını koruma altına alan büyük bir şemsiyedir. Aynı zamanda kurumumuz devlet ile vatandaş arasındaki bağı ve vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlayan en önemli kurumdur. İl müdürlerimiz başta olmak üzere tüm SGK çalışanlarımızın, insanımızla iletişimi, milletimizin ihtiyaç ve taleplerine yaklaşımı ne kadar şefkatli ve problem çözme odaklı olursa, vatandaşlarımızla aramızdaki bağ da o denli güçlenecektir. SGK ne kadar bütünleştirici ve kapsayıcı olursa, ülkemizdeki birlik ve beraberlik ruhu da o kadar güçlenecektir.”

“SSK Emeklilerimiz İçin 6 Şubat’ta, Bağ-Kur Emeklilerimiz İçin 7 Şubat’ta Fark Ödemelerini Gerçekleştireceğiz”

2024 yılının ilk yarısı için emekli aylıklarındaki zam oranının tüm emekliler için yüzde 49,25’e eşitlediklerini hatırlatan Bakan Işıkhan, “Bu gece itibariyle söz konusu karar Resmi Gazete’de yayınlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat’ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için ise 7 Şubat’ta fark ödemelerini gerçekleştireceğiz. Kıymetli emeklilerimiz için tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Yerli ve Milli Sanayimiz Başta Olmak Üzere Her Alanda Özgünlük ve Bağımsızlık Temel Şiarımızdır”

Işıkhan, son yıllarda alanında çok başarılı projelere imza atan, önemli kuruluşlardan biri olan Türkiye İş Kurumu’nun, bugün istihdam ve çalışma hayatı denildiği zaman bir dünya markası haline geldiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

“Sosyal Güvenlik Sistemimiz gibi İŞKUR da dünyada parmakla gösterilen ve sürekli takip edilen bir İş ve İşçi Bulma Sistemi’ni temsil etmektedir. Biliyorsunuz ki hükümetimizin son yıllardaki en önemli gündem maddesi, yatırım, üretim ve istihdam dengesine dayalı büyüme politikasıdır. Türkiye artık üretilene tabi olmayı değil üreten olmayı tercih etmektedir. Yerli ve milli sanayimiz başta olmak üzere her alanda özgünlük ve bağımsızlık temel şiarımızdır. Hamdolsun bunu başarmak adına çok ciddi adımlar attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu atılımların doğal bir sonucu olarak da daha fazla istihdam, daha nitelikli işgücü ve daha müreffeh yaşam şartları vatandaşlarımız adına en temel hedefimiz olmuştur. Her geçen gün büyüyen ekonomimiz, siz idarecilerimizin başarılı çalışmaları ve uyguladığı politikalar sayesinde istihdamımıza da olumlu şekilde yansımaktadır.”

Bu politikalar ve uygulamalar sayesinde vatandaşların, geleceğe yeni fırsatlar, yeni heyecanlar ve yeni umutlar çerçevesinde yaşamına baktığına vurgu yapan Bakan Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın da defaatle dile getirdiği gibi bizim güçlü bir ekonomimiz ve güçlü bir toplumumuz var. Türkiye’yi kur ve enflasyon oyunlarıyla teslim almaya çalışanlara verilecek en büyük cevap, devlet, millet el ele mücadele etmek ve istihdama katılarak müreffeh bir toplum yönünde çalışmaktır. Mücadelenin en büyüğü ise yediden yetmişe her bir ferdin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmasıdır. Bizler işimizi ne kadar azim ve özveriyle yaparsak, bu mücadelede o denli başarılı oluruz. Bu anlamda sizler, vatandaş ile iş arasında bir köprü görevi görmekte, ekonomik sistemin de ana hattını oluşturmaktasınız” ifadelerini kullandı.

“Türkiye Yüzyılı’nı Emeğin, Üretimin ve İstihdamın Yüzyılı Yapmakta Kararlıyız”

“Milletimize devlet şefkatiyle yaklaştığınızı, sorunlarının çözümü için azami çaba sarf ettiğinizi biliyorum” diyen Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu sebeple sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Bugüne kadar yürüttüğünüz başarılı ve kaliteli çalışmalarınızın da önümüzdeki süreçte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Aynı zamanda şuna da inanıyorum, tek yumruk olarak ortaya koyacağımız irade bütün çalışma alanlarımıza güçlü bir şekilde yansıyacaktır. Sizlerin de bu konuda müsterih olmanızı rica ediyorum. Şahsım ve merkez teşkilatımız her daim bir adım kadar yakınınızdadır. Hem amiriniz hem de bir abiniz olarak çalışmalarınızda işinizi kolaylaştıracak her türlü adımı atacağımızın sözünü de buradan veriyorum. Siz yeter ki azmedin, görev alanlarınıza hassasiyetle yaklaşın ve başarılı işler üretmeye devam edin. Güçlü çalışma hayatı, güçlü yarınlar ve Türkiye Yüzyılı için el ele verip çalışacağız. Türkiye Yüzyılı’nı emeğin, üretimin ve istihdamın yüzyılı yapmakta kararlıyız. Sizlerin de aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarınızı sürdüreceğinize inanıyorum.”

Bakan Işıkhan, Kayıt dışı istihdamı ve işsizliği azaltıp, istihdamı, girişimi ve güçlü sosyal güvenlik sisteminin hizmet kalitesini artırmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “Her daim, hükümetimizi, bakanlığımızı ve ülkemizi temsil etmenin bilinciyle milletimizin devletine olan güvenini artıracak daha başarılı çalışmalara, el ele, gönül gönüle hep birlikte imza atacağız” dedi.


Resim Galeri


Video Galeri